Konkurrencevindere

Så er spændingen afgjort i den første SONG konkurrence for danske elever på gymnasieniveau.

Vinderne er:

1. Varde Gymnasium og HF, Astronomi C, "Stjernespektrer - om hvad stjernelyset gemmer..." Klassifikation for 3 stjerner i stjernebilledet Vædderen, sammenligne spektrer for Mars og Solen og studere et spektrum af en galakse. Lærer: Jens Peter Østergaard-Andersen. Klassen forsøgte att observere med SONG fra Ole Rømer-Observatoriet i Aarhus den 22. november 2016. Se her, hvordan det gik.

 

 

2. Marselisborg Gymnasium 3.as, "Det variable stjernesystem 44 Bootis". Observere radialhastighederne i en tæt binær stjerne. Lærer: Thomas Mellergaard Amby. SAC foretager observationerne og sender data til klassen.

 

 

3. Risskov Gymnasium 3g, " Spektroskopi af de binære stjerner Albireo og Algol. " Klassificere dobbeltstjerner og om muligt måle radialhastigheder for Algol. Lærer: Jesper Rømer Rasmussen. SAC har tidligere observeret stjernerne, og leverer desuden et sæt nye observationer.

Vi siger til lykke, og håber, at I får noget godt og spændende ud af at arbejde med rigtige videnskabelige målinger fra SONG.